Komuniti Guru Digital Learning bersama KPM

Komuniti Guru Digital Learning bersama KPM

http://bit.ly/komunitiguruDL

5 Modul Dalam Talian

Modul 1: Jom mula e-pembelajaran!

Modul 1 membawa guru meneroka pelantar Digital Learning KPM, membina Google Classroom sendiri dan mula merancang e-pembelajaran melalui 5 langkah mudah untuk diikuti.

Modul 2: Bina bahan pengajaran digital

Modul 2 menunjukkan cara-cara membina bahan pengajaran digital melalui pendekatan yang pelbagai menggunakan Google Docs, Google Slides dan perakam layar. Inilah masanya untuk membawa pengajaran anda ke alam maya!

Modul 3: Elemen interaktif untuk pembelajaran aktif

Modul 3 mengajar guru cara-cara untuk menambah elemen interaktif di dalam bahan e-pembelajaran supaya murid belajar secara aktif sekaligus meningkatkan motivasi mereka untuk terus belajar.

Modul 4: Penilaian dalam talian

Modul 4 menunjukkan bagaimana teknologi dapat membantu guru dalam proses penilaian murid untuk memastikan mereka tidak tertinggal. Modul ini juga menunjukkan bagaimana guru boleh mengurus markah murid melalui fitur Gradebook di dalam Google Classroom.

Modul 5: Persekitaran digital yang positif

Modul 5 memberikan tip-tip tambahan kepada guru untuk membina persekitaran pembelajaran digital yang positif dan hubungan guru dengan murid, murid dengan murid yang kukuh walaupun dari jauh.